środa, 15 lutego 2012

KONKURS!

Witajcie!
Dziś mam dla Was niespodziankę. Konkurs. Taki bez okazji. Albo, okazją będzie to, że  jest już ponad 20tys wejść na bloga. Dziękuję Wam!



Do wygrania jest kubeczek z Ceramiki Paradyż. Z jednego korzystam ja, a drugi czekał na swoją wielką chwilę i się w końcu doczekał. Oraz 2x saszetka z cukrem cynamonowym i 1x saszetka z cukrem waniliowym :)

Nie musisz polubić specjalnie mojego konta na fb, ani dodawać mojego bloga do ulubionych żeby wziąć udział w konkursie. Chociaż, nie powiem byłoby mi całkiem miło :)

Wystarczy odpowiedzieć na 2 pytania: Co najchętniej byś wypił/a w tym kubeczku? oraz Do czego użyjesz smakowego cukru? Odpowiedzi zostawiajcie pod tą notką, wraz ze swoim adresem e-mail. Jeżeli komentujesz jako Anonimowy, zostaw również swoje imię.

Wybiorę najbardziej kreatywną odpowiedź (wg mnie).


Konkurs trwa od dziś, tj. 15.02 do 22.02.2012, ogłoszenie zwycięzcy nastąpi 23.02.2012.

Wysyłka nagród tylko na terenie Polski.

Powodzenia!



8 komentarzy:

  1. Zima ciągle za oknem, a ja coraz bardziej tęsknię za wiosną. W związku z tym zawartość kubka byłaby dwojaka: zimowo-wiosenna. Zimowa, bo z dodatkiem mrożonych owoców, wiosenna, bo z dodatkiem witamin i smaku lata. Na wiosnę każdy organizm wymaga regeneracji, zatem kubek pełen witamin będzie jak znalazł. Oto przepis na moją zimowo-wiosenną aurę:
    Składniki:

    - dowolne owoce mrożone (bez pestek) - my dodaliśmy truskawki,
    - 1-2 banany,
    - 1 pomarańcza,
    - sok pomarańczowy.

    Wszystkie owoce (świeże - oczywiście obrane - i mrożone - bez uprzedniego rozmrażania) miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy sok pomarańczowy i wszystko mieszamy. Soku nie powinno być zbyt dużo, gdyż napój nie może być rzadki. Z podanych składników powinniśmy uzyskać około 800 ml napoju. Smacznego!

    Smakowy cukier znakomicie sprawdzi się jako dodatek do szarlotki kokosowej, podanej z lodami i bitą śmietaną, oczywiście posypanej cukrem cynamonowym... To jeszcze w duchu zimowym :)

    e-mail: marikac1@wp.pl

    Marika

    OdpowiedzUsuń
  2. W kubeczku zrobiłabym sobie gorącą czekoladą, rozgrzewającą w te zimne wieczory. Cukier cynamonowy to dla mnie coś nowego, na pewno wylądowałby w porannej kawce i jakiś babeczkach :)
    klaudia.sroczynska@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja z chęcią zaparzyłabym w tym kubeczku aromatyczną kawę piernikową, którą uwielbiam. A cukry ? oj ile jest możliwości : ciasta, ciasteczka, desery nie zaszkodzi również urozmaicić ich smakiem zwykłą kawę :)

    kuchennefascynacje@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. Z kubeczka najchętniej wypiłabym magiczny napar miłości, zwany potocznie zieloną herbatą z cukrowymi, różowymi serduszkami. A smakowym cukrem doprawiłabym taką samą herbatę mojego Ukochanego, bo on lubi, jak jest bardzo słodko! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kubek z pewnością byłby wykorzystany do umilania chwil. ulotnych i szbkich, które dzięki herbacie aromatycznej w tak pięknym kubku zatrzymałabym na dłuższy moment.
    pozwoliłby na pełen relaks, odpoczynek, ciesząc oczy swoim wyglądem i smakiem tego, co w środku.

    Cukier smakowy zagościłby w moich wypiekach.
    myślę, że sprawdzi sie idealnie, urozmaicając je i uszlachetniając. wspaniałe są takie inne cukry, który dodają czaru słodkościom domowej roboty.

    adzius04@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  6. Myślę, że kubek jest idealny do przygotowania i wypicia w nim mojej ukochanej herbaty porzeczkowej. Aby ją przygotować należy wrzucić do kubka solidną garść czarnych porzeczek (najlepiej zerwanych prosto z krzaka rosnącego w ogrodzie rodziców ;)).
    Następnie zasypujemy je 2 łyżeczkami cukru, dodajemy szczyptę cynamonu i rozgniatamy. Teraz wystarczy zalać je gorącą wodą. Teraz ostatni i najważniejszy punkt - delektujemy się niebiańskim zapachem i idealnym słodko - cierpkim smakiem.
    Jeżeli chodzi o wykorzystanie cukrów - to cynamonowy użyłabym do herbaty porzeczkowej (uważam, że cynamon dobrze podkreśla smak porzeczek). Natomiast cukier waniliowy dodałabym do kawy z dodatkiem soku wiśniowego i czekolady.
    Pozdrawiam
    Justyna
    linette14@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  7. Co bym wypiła w takim kubku? Pierwsze, o czym pomyślałam, to kawa - niestety, bo ponoć nie jest zbyt zdrowa. I idąc tym tropem stwierdziłam, że połączenie czegoś zdrowego i kawy, to cynamonowa kawa zbożowa. Wiem, że to nietypowe może połączenie, ale uwielbiam je: Kawę zbożową przygotowujemy tak, jak robiło się to od wieków, a nie zalewamy saszetkę "ekspresowej kawy zbożowej". Koniecznie mleko 2% lub więcej w proporcjach pół na pół kawy i ciepłego mleka lub więcej mleka. Sztuka jednak tej innej kawy polega na tym, iż esencję wlewamy do kubka, a do małej butelki (np. pustej po wodzie) wlewamy ciepłe mleko i mocno potrząsamy przez około 1-2 min, by powstała piana. Mleko dolewamy do kawy, wydobywamy piankę i dodajemy na wierzch. Posypujemy cynamonem (o, i użyłabym np cukru cynamonowego/ waniliowego do jej posłodzenia).

    Jeśli chodzi o użycie cukru smakowego - oprócz podanego wyżej, dodałabym go do muffinek na słodko. Posypałabym nim po wierzchu, by smak ich nie zatracił się we wnętrzu babeczek (np. najpierw zrobić polewę, a następnie posypać cukrem). Ewentualnie użyłabym go (zamiennie) do posłodzenia bitej śmietany/serka mascarpone lub innego, którym przekładałabym herbatniki i zanurzała w rozpuszczonej czekoladzie (po uprzednim schłodzeniu "batoników"). Jeśli konsystencja masy byłaby zbyt lejąca, dodałabym nieco żelatyny i odstawiła do zastygnięcia - wtedy zanurzałabym w czekoladzie.

    Pozdrawiam,
    mollisia

    mollisia@gazeta.pl

    OdpowiedzUsuń
  8. Z kubeczka najchętniej wypiłabym - a raczej wyjadała - budyń czekoladowy, dodatkowo wzbogacony o kawałki pysznej czekolady i kawałkami orzechów. dla kompletnej rozpusty wierzch udekorowałabym bitą śmietaną. kubek jest wysoki, więc pomieściłby dużo tego rodzaju dobroci :D
    cukru smakowego, oprócz dodania go do powyższego budyniu, chętnie użyłabym do serowego nadzienia do naleśników... aż mi ślinka cieknie na samą myśl :)
    bakeandtaste@gmail.com

    pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Hej!
Bardzo dziękuję, że tutaj jesteś.
Proszę, podpisz się, żebym wiedziała z kim rozmawiam :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...