Ciasto francuskie jest jednym z moich ulubionych rodzai ciast. Uwielbiam tą jego płatkowatość.
Dzisiaj rogaliki, właśnie z ciasta francuskiego, niestety kupnego, bo to moje rozpoczęcie przygody. Następnym razem zrobię sama :) nie może to być takie trudne.
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
tabliczka ulubionej czekolady, ja użyłam mlecznej
1 jajko
Sposób przygotowania:
Ciasto rozmrozić i położyć na oprószonym mąką blacie.
Wykroić trójkąty. Na każdym z nim kłaść kostkę czekolady i zawijać rogaliki zaczynając od podstawy.
Rogaliki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdego posmarować rozkłóconym jajkiem.
Wstawić do nagrzanego do 190st piekarnika i piec 10-15min, do zarumienienia.
Ha! Czyli mleczna była bliżej niż słoikowa? :D
OdpowiedzUsuńŁał, łał... Super proste i muszą być pyszne! :)
OdpowiedzUsuńjak szybko i jak prosto!
OdpowiedzUsuńfrancuskie i czekolada to niebiańskie połączenie:)
OdpowiedzUsuń